Om Stipendieboken

Tidigare har det varit väldigt svårt att hitta stipendier, vilket vi själva har erfarit. Det finns diverse hemsidor online där svenskar kan söka stipendier, men det är bökigt och svårt att förstå vad som passar in på ens egna profil. Stipendieboken är en hemsida som ämnar göra det enklare att söka stipendium. Vår databas innehåller 216 st stipendier, snyggt kategoriserade och enkla att hitta.

Med våra enkla kategorier och filtreringar är det enklare att förstå vilka stipendier som kan sökas av personer. Vi har gjort ett grundligt arbete vad gäller att samla och kategorisera stipendier och fonder så att det ska bli enklare, för vi tror på en bättre transparens inom området.

Varje år delar svenska stipendiefonder ut miljarder kronor till ansökande. Att söka stipendier är ett jättebra sätt att ta vara på dessa stipendiefonders generositet och få ett extra ekonomiskt tillskott.

För tillfället fokuserar stipendieboken främst på stipendier för studerande vid högskolor och universitet. I framtiden planerar vi på att utöka vår databas till att också innehålla stipendier för andra målgrupper, för att göra sidan ännu mer användbar för en bredare grupp.

Vanliga frågor om stipendier

Hemsidans historia

2021-09-12Stipendieboken.se lanseras för första gången på nätet.